top of page
  • Foto van schrijverHoofdredacteuren

Interview Kyana: "Technologie zal mijn werkzaamheden beter en efficiënter kunnen inrichten"

Kyana, auteur bij TechnologIE, privacy en recht, heeft net haar laatste master Internet, Intellectuele eigendom en ICT afgerond aan de VU. De master staats- en bestuursrecht heeft ze al een tijdje op zak. Het liefst schrijft ze over de meest

Fotograaf: Authentic Memories (Lisette Karten)

recente ontwikkelingen omtrent soft IP, informatietechnologie of privacy. Je kunt haar daarnaast wakker maken voor Lava-cake. Kyana heeft echter nog veel meer in petto. Benieuwd? Lees dan het gehele interview hieronder.

Waarom vind je het leuk om te schrijven? En over welke onderwerpen?

Het daagt mij uit om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op de rechtsgebieden die ik interessant vind en daarover een mening te vormen. Ik vind het raakvlak tussen soft IP (denk aan online auteursrecht, portretrecht of merkenrecht) en informatietechnologie of privacy het meest interessant.

Waar sta je in je studie en wat zijn je plannen? 

Ik ben net klaar met mijn tweede masterstudie. Mijn ambitie is om aan de slag te gaan bij een groot advocatenkantoor.

Hoe ziet een weekdag (gemiddeld gezien) van jou eruit?

Soms begin ik de dag met sporten (in de sportschool), daarna werk ik of studeer ik. Op een vrije dag (als student ben je vaak "vrij") heb ik vaak afspraken gepland. Het liefst zit ik op een leuke werkplek, maar als ik echt moet blokken ga ik naar de UB. Verder heb ik 1 of 2x per week een sociale activiteit in de avond, denk aan vrijwilligerswerk of afspreken met een vriend(in). in de avond ontspan ik graag door een serie te kijken, een boek te lezen of muziek te maken.

Waar droomde jij als klein kind van?

Op veel foto's en filmpjes van vroeger sta ik te zingen of te dansen. Mijn meisjesdroom was wel echt om een beroemde zangeres/muzikant te worden.

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd?

Niet is wat het lijkt; kijk en denk altijd verder dan je eigen brein. En oordeel niet op wat je ziet vanaf de buitenkant ;-)

Waar kan ik jou voor wakker maken?

Lava-cake.

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?

Ik zou mijn Farsi en Spaans nog een tandje harder willen verbeteren, op academisch niveau het liefst.

Wat is het meest interessante aan jou dat níet op je CV staat?

Op mijn CV staat wel dat ik een semester in Porto heb gestudeerd. Daar staat niet op dat ik tijdens die erasmus exchange heb meegedaan aan Giels Talentenjacht (een online versie van de beste singer-songwriter). Ik heb toen een liedje geschreven in nog geen uurtje en ik zat zelfs in de top120!

Wat is je favoriete onderwerp waarover je graag praat? Of iets wat je echt wilt vertellen aan mensen?

Het liefst toch wel politiek, en dan vooral van het Midden-Oosten. Dan kom ik meteen op het antwoord op "de belangrijkste les". Ik vind het jammer dat er vaak een verkeerd beeld wordt geschetst. Het liefst zou ik mensen vertellen: ga eens op onderzoek uit, lees boeken, bezoek eens zo'n land en vorm daarna een mening.

Hoe denk je dat technologie jouw (toekomstige) werkzaamheden zal gaan beïnvloeden? 

De technologie zal mijn werkzaamheden als jurist beter en efficiënter kunnen inrichten. Ik zie het vooral als een positieve invloed op het werk van een jurist, niet als een bedreiging. Ik denk wel dat juristen daarom ook anders opgeleid moeten worden dan nu, bijvoorbeeld door meer aandacht te besteden aan relationele skills dan alleen maar analytische vaardigheden. Als mens maak je daarin een onderscheid dan een machine.Comments


bottom of page