top of page
  • Foto van schrijverHoofdredacteuren

Interview Daniëlle: "Ik ben ervan overtuigd dat de advocatuur altijd blijft bestaan"

Daniëlle, auteur bij TechnologIE, privacy en recht, is in september begonnen met de master Internet, Intellectuele eigendom en ICT aan de VU. Vanaf jongs af aan wilde zij al advocaat worden. Naast het schrijven over intellectuele eigendom, privacy en media vindt Daniëlle het leuk om over een geheel ander rechtsgebied te schrijven. Nieuwsgierig geworden naar de rest van het interview? Lees dan gauw verder!


Waarom vind je het leuk om te schrijven? En over welke onderwerpen?

Ik zie het altijd als een uitdaging om de juiste woorden en zinsopbouw te kiezen zodat hetgeen ik wil vertellen op een fijne manier wordt overgebracht. Mijn voorkeur gaat uit naar het schrijven over onderwerpen op het gebied van IE, media, privacy en strafrecht. Het schrijven van blogs stelt mij in de gelegenheid om, aan de hand van een interessante actualiteit, meer te weten te komen over het onderwerp.


Waar sta je in je studie en wat zijn je plannen?

Ik ben in september begonnen met de master Internet, intellectuele eigendom en ICT. Hierna zou ik graag advocaat willen worden, met name op het gebied van IE en media.


Hoe ziet een weekdag (gemiddeld gezien) van jou eruit?

Eigenlijk ben ik elke dag van de week wel bezig met van alles en nog wat. Ben ik niet naar school of aan het werk, dan ben ik wel aan het sporten of wijntjes aan het drinken met vriendinnen. Daarnaast moeten de avondjes op de bank Netflix ook zeker niet vergeten worden!


Waar verbaas jij je wel eens over?

Ik verbaas mij er wel eens over hoe mensen zich druk kunnen maken om het minste geringste. Ik kan mij dan ook uren vermaken met het lezen van reacties van mensen onder een bepaalde nieuwtje op Facebook.


Waar droomde jij als klein kind van?

Geloof het of niet, maar ik heb echt altijd al advocaat willen worden. Niet iets waar elk klein meisje van droomt! Ik heb ook geen idee waar dit vandaan is gekomen.


Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd?

Dat alles altijd goedkomt. Super cliché, maar ik geloof er echt in dat alles om een bepaalde reden gebeurt.


Waar kan ik jou voor wakker maken?

Chocola! Vooral die kleine reepjes van Kinder; daar heb ik echt al kilo's van weggewerkt.


Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?

Om meer tevreden te zijn met de dingen die ik heb bereikt. Ik leg voor mezelf de lat altijd erg hoog en als ik dat punt eenmaal bereikt heb, leg ik 'm nóg hoger.


Wat is het meest interessante aan jou dat níet op je CV staat?

Ik zou het niet weten! Ik heb helaas geen gekke hobby's of bijzondere talenten haha.


Wat is je favoriete onderwerp waarover je graag praat? Of iets wat je echt wilt vertellen aan mensen?

Het klinkt misschien een beetje zweverig (wat ik absoluut niet ben), maar ik vind het onwijs leuk om te praten over het leven, op alle mogelijke manieren. Bijvoorbeeld over waarom dingen zijn zoals ze zijn of waarom iets op een bepaalde manier gebeurt.


Hoe denk je dat technologie jouw (toekomstige) werkzaamheden zal gaan beïnvloeden? 

Ik denk dat technologie mijn werk vooral makkelijker gaat maken, bijvoorbeeld door een of ander systeem dat relevante uitspraken kan analyseren (of een robot die koffie voor je haalt!). Ik ben ervan overtuigd dat de advocatuur altijd blijft bestaan, wat voor vernuftige systemen ook ontwikkeld worden. Het blijft tenslotte mensenwerk.


Als je nu terugkijkt naar je studietijd; wat had je dan anders gedaan? 

Voordat ik kon beginnen met deze master heb ik een mega omweg gemaakt. Er zijn dan ook genoeg momenten geweest dat ik ervan baalde dat ik niet gelijk na mijn propedeuse van het hbo naar de universiteit ben gegaan. Achteraf gezien heb ik door dit traject onwijs veel praktijkervaring kunnen opdoen, heb ik lieve mensen leren kennen en zijn er een aantal dingen gebeurd die veel nadeliger zouden uitpakken als ze tijdens de master of de beroepsopleiding gebeurd zouden zijn. Dit brengt mij tot de wijze les die ik heb geleerd: alles gebeurt om een bepaalde reden!

Comentarios


bottom of page